भक्ति गाने
गणेश जी
श्री गणेश 108 नामावली लिरिक्स (Shri Ganesh 108 Namavali Lyrics) - Pt. Rattan Mohan Sharma
GaanaGao1 year ago 253श्री गणेश 108 नामावली लिरिक्स हिंदी में (Shri Ganesh 108 Namavali Lyrics In Hindi)
ओम श्री गणेशाय नमः
हे भगवान श्री गणेश, मैं आपको नतमस्तक होकर नमन करता हूँ।
ओम श्री हेराम्बाय नमः
श्री गणेश जी माता पावर्ती के प्रिय पुत्र हैं (हेरम्ब) अन्य नामों की भाँती यह भी श्री गणेश जी का ही एक नाम है।
ओम श्री गजाननय नमः
श्री गणेश जी के हाथी का मुख है, अतः श्री गणेश जी को गजानन कहते हैं।
ओम श्री महोदराय नमः
भगवान श्री गणेश जी के द्वारा महोदर अवतार लेने के कारण वे ब्रह्म ज्ञान का प्रकाशक है।
ओम श्री सानुभव प्रकाशिन्यै नमः
जो स्वंय के अनुभव रूपी प्रकाश से युक्त हैं।
ओम श्री वशिष्ठाय नमः
भगवान् श्री गणेश सब देवों में श्रेष्ठ हैं, प्रमुख है।
ओम श्री सिद्धि प्रियाय नमः
भगवान श्री गणेश समस्त इच्छाओं और कामनाओं को पूर्ण करते हैं।
ओम श्री बुद्धी नाथाय नमः
श्री गणेश यश के साथ ही बुद्धि/सुमति के नाथ हैं, स्वामी हैं।
ओम श्री अनेका विक्रांतकाय नमः
श्री गणेश जी तेजस्वी और प्रतापी हैं।
ओम श्री वक्रतुण्डाय नमः
श्री गणेश जी जिनकी सूंड वक्र है/घुमावदार है।
ओम श्री स्वसंग्य वासिनी नमः
ओम श्री चतुर्भुजाय नमः
ओम श्री कविश्याम नमः
ओम श्री देवान्तक नशकारिणी नमः
ओम श्री महेश सुरवे नमः
ओम श्री गजदित्य शत्रवय नमः
ओम श्री वरेण्य सूर्यवे नमः
ओम श्री विकटाय नमः
ओम श्री त्रिनेत्राय नमः
ओम श्री परश्या नमः
ओम श्री पृथ्वी धरमा नमः
ओम श्री एकदंतया नमः
ओम श्री प्रमोदया नमः
ओम श्री मोदया नमः
ओम श्री ब्राह्मण असपतया नमः
ओम श्री नरंता कराय नमः
ओम श्री शूद्राय हन्तायै नमः
ओम श्री गजा कर्णाय नमः
ओम श्री धुन्धाय नमः
ओम श्री द्वंद्वारी सिंधवे नमः
ओम श्री श्रीति भव करिणी नमः
ओम श्री विनायकाय नमः
ओम श्री ज्ञानं विघात् क्षत्रव नमः
ओम श्री पाराशरसीत माजया नमः
ओम श्री विष्णु पुत्राय नमः
ओम श्री अनादि ने नमः
ओम श्री अखुगया नमः
ओम श्री सर्वपूज्य नमः
ओम श्री विदिते जया नमः
ओम श्री लम्बोदर नामा
ओम श्री धुमरा वर्ण्य नमः
ओम श्री मयूर पलाय नमः
ओम श्री मयूर वाहिनीय नमः
ओम श्री सुरसुरत्सवेत पद् पद्माय नमः
ओम श्री वरिन महाखुदवाजाय नमः
ओम श्री सर्प कर्णाय नमः
ओम श्री शिवाजय नमः
ओम श्री शिन्य हस्तय नमः
ओम श्री अनंत वाहनया नमः
ओम श्री द्वितौ जया नमः
ओम श्री विघ्नेश्वरेश्वर नमः
ओम श्री ब्रह्मनयाय नमः
ओम श्री शीश नाभ्या नमः
ओम श्री अरोरनियाय नमः
ओम श्री महतो महियाय नमः
ओम श्री रवि पुटरया नमः
ओम श्री योगेश जया नमः
ओम श्री ज्येष्ठ रागाय नमः
ओम श्री निधिमाय नमः
ओम श्री मन्त्रेशाय नमः
ओम श्री शेष पुत्राय नमः
ओम श्री व्रतप्रदाय नमः
ओम श्री अदिति सुनावै नमः
ओम श्री परप्रप्राय नमः
ओम श्री ज्ञानदाया नमः
ओम श्री तरवत्रय नमः
ओम श्री गुहा ग्रजया नमः
ओम श्री ब्रह्मापाय नमः
ओम श्री पार्श्व पुत्राय नमः
ओम श्री सिंधु क्षत्रवे नमः
ओम श्री परशु प्रानाय नमः
ओम श्री शमश्या नमः
ओम श्री पुष्प मित्र नमः
ओम श्री विघ्ना हरिनी नमः
ओम श्री दुरवार भार्या रीतराया नमः
ओम श्री देव देवता नमः
ओम श्री भृत्य प्रदत्राय नमः
ओम श्री विश्वतो मुखाय नमः
ओम श्री शमी प्रियाय नमः
ओम श्री सुसिद्धि दात्रे नमः
ओम श्री शुशांति दात्रे नमः
ओम श्री धीया प्रदात्रे नमः
ओम श्री अमेय मायामित विक्रमाय नमः
ओम श्री दैवीधन चतुर्थी प्रियाय नमः
ओम श्री कश्यपाय नमः
ओम श्री धन प्राणाय नमः
.ओम श्री ज्ञानप्रदाय नमः
ओम श्री ज्ञान पाद प्रकाशिन्यै नमः
ओम श्री चिंतामनमाय नमः
ओम श्री चित्रा विहार करिनाय नमः
ओम श्री यम क्षत्रवे नमः
ओम श्री श्री अभिमन क्षत्रवे नमः
ओम श्री कपिलाय नमः
ओम श्री विदेहस्वानंद जया नमः
ओम श्री योग योग नमः
ओम श्री गनेशत्रवे नमः
ओम श्री समष्टमवागाय नमः
ओम श्री भाल चंद्रया नमः
ओम श्री अनादि भदंत मायया नमः
ओम श्री विभव नमः
ओम श्री जगदरूपाय नमः
ओम श्री एका अक्षराय नमः
ओम श्री महताय नमः
ओम श्री स्वास्त्याय नमः
ओम श्री शशिन्यै नमः
ओम श्री हबैया नमः
ओम श्री हंसाया नमः
ओम श्री पुरषै नमः
श्री गणेश 108 नामावली लिरिक्स अंग्रेजी में (Shri Ganesh 108 Namavali Lyrics In English)
Om Shri Ganeshaya Namah,
Hey Bhagwan Shri Ganesh, Main Aapko Natmastak Hokar Pranam Karta Hoon.
Om Shri Herambaya Namah,
Shri Ganesh Ji Mata Pavarti Ke Priy Putra Hain (Heramb) Anya Naamon Ki Bhanti Yeh Bhi Shri Ganesh Ji Ka Hi Ek Naam Hai.
Om Shri Gajananaya Namah,
Shri Ganesh Ji Ke Haathi Ka Mukh Hai, Atah Shri Ganesh Ji Ko Gajanan Kehte Hain.
Om Shri Mahodaraya Namah,
Bhagwan Shri Ganesh Ji Ke Dwaara Mahodar Avatar Lene Ke Karan Ve Brahma Gyaan Ka Prakashak Hain.
Om Shri Sanubhav Prakashinyai Namah,
Jo Svayn Ke Anubhav Roopi Prakash Se Yukta Hain.
Om Shri Vashishtaya Namah,
Bhagwan Shri Ganesh Sab Devomon Mein Shreshth Hain, Pramukh Hain.
Om Shri Siddhi Priyaya Namah,
Bhagwan Shri Ganesh Samast Ichhaon Aur Kaamon Ko Poorn Karte Hain.
Om Shri Buddhi Nathaya Namah,
Shri Ganesh Yash Ke Sath Hi Buddhi/Sumati Ke Nath Hain, Swami Hain.
Om Shri Aneka Vikramakaya Namah,
Shri Ganesh Ji Tejasvi Aur Pratapi Hain.
Om Shri Vakratundaya Namah,
Shri Ganesh Ji Jinki Soond Vakr Hai/Ghumaavadar Hai.
Om Shri Swasangya Vasinyai Namah,
Om Shri Chaturbhujaya Namah,
Om Shri Kavishyama Namah,
Om Shri Devantaka Nashakarinyai Namah,
Om Shri Mahesh Suravaye Namah,
Om Shri Gajaditya Shatravaye Namah,
Om Shri Varennya Suryavaye Namah,
Om Shri Vikataya Namah,
Om Shri Trinetraya Namah,
Om Shri Parashaya Namah,
Om Shri Prithvi Dharmaya Namah,
Om Shri Ekadantaya Namah,
Om Shri Pramodaya Namah,
Om Shri Modaya Namah,
Om Shri Brahmanaya Namah,
Om Shri Naranta Karaya Namah,
Om Shri Shudraya Hantayai Namah,
Om Shri Gaja Karnaya Namah,
Om Shri Dhundhaya Namah,
Om Shri Dvandwari Sindhave Namah,
Om Shri Shriti Bhava Karinyai Namah,
Om Shri Vinayakaya Namah,
Om Shri Gyanam Vighat Kshatrava Namah,
Om Shri Parasharaseeta Majayai Namah,
Om Shri Vishnu Putraya Namah,
Om Shri Anadi Ne Namah,
Om Shri Akhugaya Namah,
Om Shri Sarvapujya Namah,
Om Shri Viditayai Namah,
Om Shri Lambodara Nama,
Om Shri Dhumaravaranya Namah,
Om Shri Mayura Palaya Namah,
Om Shri Mayura Vahiniyai Namah,
Om Shri Surasuratsaveta Pad Padmayai Namah,
Om Shri Varin Mahakhudavajayai Namah,
Om Shri Sarpa Karnaya Namah,
Om Shri Shivajayai Namah,
Om Shri Shiny Hastyai Namah,
Om Shri Ananta Vahanyai Namah,
Om Shri Dvitau Jayai Namah,
Om Shri Vighneshvaresvara Namah,
Om Shri Brahmanayaya Namah,
Om Shri Shisha Nabhyai Namah,
Om Shri Aroraniyaya Namah,
Om Shri Mahato Mahiyaya Namah,
Om Shri Ravi Putraya Namah,
Om Shri Yoga Yoga Namah,
Om Shri Jyeshtha Ragaya Namah,
Om Shri Nidhimaya Namah,
Om Shri Mantrapradaya Namah,
Om Shri Shesha Putraya Namah,
Om Shri Vratapradaya Namah,
Om Shri Aditi Sunavai Namah,
Om Shri Parapraprayai Namah,
Om Shri Gyanadayai Namah,
Om Shri Taravatrayai Namah,
Om Shri Guha Grajayai Namah,
Om Shri Brahmapayai Namah,
Om Shri Parashu Pranaya Namah,
Om Shri Sindhu Kshatravaye Namah,
Om Shri Parashu Pranaya Namah,
Om Shri Shamasyai Namah,
Om Shri Pushpa Mitra Namah,
Om Shri Vighna Harinyai Namah,
Om Shri Duravara Bharyareetarayai Namah,
Om Shri Deva Devata Namah,
Om Shri Bhritya Pradatrayai Namah,
Om Shri Vishvato Mukhaya Namah,
Om Shri Shaminiyai Namah,
Om Shri Habaivaya Namah,
Om Shri Hansayai Namah,
Om Shri Purushayai Namah.
Singer - Pt. Rattan Mohan Sharma
और भी देखे :-
- क्यूँ घबराऊँ मैं मेरा तो श्याम से नाता है लिरिक्स (Kyun Ghabraaun Main Mera To Shyam Se Naata Hai Lyrics)
- बाड़ी शेर पर सवार रुपवा मनवा मोहत बा लिरिक्स | Baadi Sher Par Sawar Lyrics.
- बिगड़ी बना दे बालाजी (Bigdi Bana De Balaji)
- सांवरे तेरे दर के लाखों दीवाने है
- दुनिया बदल ही गयी (Duniya Badal Hi Gayi)
- हे लाडली सुध लीजे हमारी
- कण कण गाये भोली माँ की आरती (Kan Kan Gaye Bholi Ma Ki Aarti)
- मेरा श्याम है (Mera Shyam Hai)
- माँ के चरणों में ही तो
- नजरे जरा मिला ले
अगर आपको यह भजन अच्छा लगा हो तो कृपया इसे अन्य लोगो तक साझा करें।